Jan Kisjes, zoon van een visserman, voelde er niets voor om de visserijtraditie van de familie Kisjes voort te zetten. Hij ging als brugwachter/ tolheffer van de Apeldoornsche brug over het Apeldoorns Kanaal aan de slag. In 1879 werd hij benoemd tot havenmeester van de Apeldoornse haven en kwam te wonen in het witte huis aan Kanaal Noord 101. Jan kreeg vier dochters en zoon Roelof.

Roelof had als agent bij een beurtvaartbedrijf in de Apeldoornse haven gewerkt. Dagelijks kwamen hier aanmerende en vertrekkende schepen om goederen te lossen en te laden. In die tijd was er geen sprake van strakke vaarschema’s met als gevolg dat goederen vaak dagen bleven liggen.

Roelof Kisjes zag daar markt in en besloot om in 1904 zijn expeditiebedrijf Kisjes in te schrijven bij de Kamer van Koophandel met als vestigingsadres: Kanaal Noord 101 te Apeldoorn. Vanaf dat moment ging Roelof met paard en wagen de goederen vanaf de haven wegbrengen naar de afleveradressen maar ook goederen op te halen en deze af te leveren in de haven. Sneller en op tijd!

De grondlegging voor het transportbedrijf was een feit!

In 1936 verscheen de eerste vrachtwagen binnen het bedrijf. Zoon Jan ging in 1945 in het pand aan Kanaal Noord wonen en bouwde het expeditiebedrijf verder uit. Naast dat Jan het kleurenschema, licht- en donkergroene cabines met knalrode wielen, van de auto’s bedacht, kwam bij Jan in 1960 ook de eerste Daf het bedrijf binnen gereden. Van dit merk zouden er nog vele volgen.

In 1965 besloot Roelof bij zijn vader in de zaak te gaan. De crisis van 1980 ging Roelof niet in de koude kleren zitten, er moesten stappen ondernomen worden om bestaansrecht te behouden. Bij de aankoop van een gebruikte vrachtwagen kwam Roelof in aanraking met opslagcontainers.

Naast het aanbieden van transport ging Kisjes nu ook het verhuur van containers aanbieden. Welke geplaatst en opgehaald werden met eigen kraanauto’s. Met deze optie was ook het voortbestaan van het transportbedrijf gewaarborgd. Met de jaren groeide zowel het transportbedrijf als de containerverhuur gestaag. De locatie aan Kanaal Noord, midden in het centrum, werd nu toch echt wel krap en eigenlijk ook niet meer geschikt voor de grote voertuigen waar we tegenwoordig mee te maken hebben. Daarnaast was het niet meer van deze tijd. Er werd uitgekeken naar een nieuwe locatie.

In 2018 werd deze gevonden aan Kanaal Zuid 114 te Apeldoorn! Naast een modern bedrijfspand kunnen op deze locatie zowel het materieel als de opslagcontainers op één en hetzelfde terrein staan! Met deze locatie is Kisjes klaar voor de toekomst.

In 2016 kruiste de wegen van Roelof Kisjes en Gerbrand Oterdoom elkaar. Gerbrand op zoek naar een nieuwe uitdaging, Roelof op zoek naar bedrijfsopvolging. Na een paar jaar proeven aan het familiebedrijf heeft Gerbrand in 2019 het transportbedrijf van Roelof overgenomen.

Weliswaar draagt Gerbrand geen Kisjes als achternaam, maar wel een Kisjes hart!